Sestavine: 
100 g  polnozrnatih testenin
 por
0,5   brokolija
pest   čičerike (kuhana, v kozarcu)
pest   koruze (kuhana, v kozarcu)
   paradižnik (svež/mezga)
100 g  stročjega fižola
3 žlice  olja
ščep  soli
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Prepražimo por, dodamo paradižnik, brokoli in stročji fižol, dušimo in skuhamo.
2 KORAK   Solimo in dodamo proti koncu še čičeriko in koruzo.
3 KORAK   Omako zmešamo s kuhanimi testeninami in postrežemo.
    Ne pozabimo na pijačo in dober tek!

 

    Prehranski profil na 100 g obroka: Na celoten  obrok
  Energijska vrednost 76 kcal 629 kcal
zelena1  maščobe 1,3 g 11,1 g
zelena1  nasičene maščobne kisline 0,2 g 1,9 g
zelena1  sladkor 2,0 g 16,8 g
zelena1  sol 0,1 g 1,1 g
  prehranska vlaknina 2,5 g 21,0 g
  beljakovine 3,3 g 27,7 g
  ogljikovi hidrati 12,5 g 103,4 g

 

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti