Sestavine: | |
50 g | ajdove kaše |
20 g | bučke |
15 g | korenja |
pol | čebule |
1 strok | česna |
peteršilj | |
sol, poper | |
olivno olje (ali drugo olje, ki ga najraje uporabljamo v solati) | |
kis | |
2 žlici | kisle smetane |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Ajdovo kašo skuhamo v rahlo osoljeni vodi, nato jo odcedimo in ohladimo. |
2 KORAK | Bučke narežemo na kocke. Korenje operemo in naribamo. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Enako storimo s peteršiljem. |
3 KORAK | Narezano zelenjavo primešamo ajdovi kaši, začinimo s soljo, poprom, oljem, kisom in kislo smetano. |
Dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na porcijo (za eno osebo) | ||
Energijska vrednost | 89,3 kcal | 501,17 kcal | |
maščobe | 5,9 g | 33,13 g | |
nasičene maščobne kisline | 1,1 g | 6,34 g | |
sladkor | 0,9 g | 5,22 g | |
sol | 0,1 g | 0,84 g | |
vlaknine | 1,0 g | 5,8 g | |
beljakovine | 1,8 g | 10,36 g | |
ogljikovi hidrati | 7,3 g | 40,87 g |