Sestavine: | |
1 | čebula |
2 | krompirja |
0,5 kg | koruze |
olje za praženje | |
sol, poper, začimbe po želji | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Narežemo čebulo, olupimo krompir in ga narežemo na koščke. |
2 KORAK | Prepražimo čebulo, dodamo kuhano koruzo iz kozarca in skupaj hitro podušimo. |
2 KORAK | Zalijemo z vodo in dodamo krompir. |
3 KORAK | Dodamo začimbe in sol. |
4 KORAK | Skuhamo, da postane krompir mehek. Po želji s paličnim mešalnikom juho delno zmiksamo. |
5 KORAK | Po želji dodamo narezan peteršilj/ drobnjak, ko juho postrežemo. |
Dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na porcijo (636 g na osebo) | Na celoten obrok | |
52,7 | kcal | 335,1 kcal | 670,21 kcal |
maščobe: 0,2 g | 1,5 g | 3,02 g | |
nasičene maščobne kisline: 0,1 g | 0,3 g | 0,64 g | |
sladkor: 1,8 g | 11,3 g | 22,59 g | |
sol: 0,2 g | 1,6 g | 3,1 g | |
vlaknine: 1,5 g | 9,7 g | 19,31 g | |
beljakovine: 1,8 g | 11,3 g | 22,66 g | |
ogljikovi hidrati: 211,7 g | 74,6 g | 149,19 |