Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Malice & prigrizki

Mehiška koruzna juha za hladne dni

Sestavine: 
 čebula
 krompirja
0,5 kg  koruze
  olje za praženje
  sol, poper, začimbe po želji
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Narežemo čebulo, olupimo krompir in ga narežemo na koščke.
2 KORAK   Prepražimo čebulo, dodamo kuhano koruzo iz kozarca in skupaj hitro podušimo.
2 KORAK   Zalijemo z vodo in dodamo krompir.
3 KORAK   Dodamo začimbe in sol.
4 KORAK   Skuhamo, da postane krompir mehek. Po želji s paličnim mešalnikom juho delno zmiksamo.
5 KORAK   Po želji dodamo narezan peteršilj/ drobnjak, ko juho postrežemo.
    Dober tek!

 

  Prehranski profil na 100 g obroka: Na porcijo (636 g na osebo) Na celoten  obrok
52,7 kcal 335,1 kcal 670,21 kcal
rumena maščobe: 0,2 g 1,5 g 3,02 g
rumena nasičene maščobne kisline: 0,1 g 0,3 g 0,64 g
rumena sladkor:  1,8 g 11,3 g 22,59 g
zelena1 sol: 0,2 g 1,6 g 3,1 g
  vlaknine: 1,5 g 9,7 g 19,31 g
  beljakovine: 1,8 g 11,3 g 22,66 g
  ogljikovi hidrati: 211,7 g 74,6 g 149,19