Glavni obrok

Testenine z mesnim prelivom

Sestavine: 
70 g   suhih testenin 
70 g   mletega mesa (mešano ali samo goveje)
100 ml      paradižnikove passate
1   majhna čebula (50 gramov), drobno sesekljana
1   majhen korenček (50g), nariban
1 žlica   olja
    sol
    majaron
    poper po želji
 20 g    parmezana ali trdi sir Grano Padano
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   0,5 l vode zavremo, solimo in dodamo testenine ki se kuhajo cca 8 minut ali po navodilih proizvajalca.
2 KORAK   Čebulo drobno sesekljamo, stresemo v naoljeno in segreto ponev ter jo poparimo z žlico ali dvema vrele vode. Dušimo nekaj minut, da voda izhlapi in čebula “postekleni”.
4 KORAK   Dodamo paradižnikovo passato in kuhamo še pet minut.
5 KORAK   Dodamo začimbe in odcejene testenine ter dobro premešamo.
6 KORAK    Postrežemo z naribanim sirom in zeleno solato. Ne pozabite na pijačo (vodo) in dober tek!

 

Prehranski profil na 100 g obroka:      Obrok (za eno osebo)
110  kcal         575 kcal
rumena maščobe: 4,4g         23g
zelena1 nasičene maščobne kisline: 0,9g         4,7g
zelena1 sladkor: 2,3g         12g
zelena1 sol: 0,3g         1,7g
rdeca1 vlaknine: 1,5g        8g
  beljakovine: 5,9g         31g
  ogljikovi hidrati: 11,7g         61g
 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti