| Sestavine: | |
| Za testo : | |
| 200 g | moke (riževe + ajdove) |
| 100 g | masla alsan |
| žlička | soli |
| mrzla voda | |
| Za nadev: | |
| 300g | mlade špinače |
| 300g | tofuja (navadnega ali dimljenega) |
| skodelica | sojinega mleka |
| sok polovice limone | |
| žlička | omake |
| žlička | soli |
| žlička | karija v prahu |
| malo kurkume | |
| poper | |
| česen in čebula v prahu | |
| kajenski poper | |
| paprika v prahu | |
| Navodila za pripravo: | |
| 1 KORAK |
|
| 1 KORAK | V multipraktik daš moko in maslo, miksaš dokler ne nastane zmes podobna pesku. Dodajaš mrzlo vodo žlico po žlico dokler se testo ne poveže. |
| 2 KORAK | Zaviješ v alufolijo in daš v hladilnik vsaj za pol ure. |
| 3 KORAK | Testo razvaljaš med dvema kosoma peki papirja, daš v pekač in robove porežeš z valjarjem. |
| 4 KORAK | Testo prebodeš z vilicami in zamrzneš za 30 minut. Pečico segreješ na 180ºC in testo pečeš 20 minut. |
| 5 KORAK | V slanem kropu zblanširaš špinačo in jo dobro odcediš. |
| 6 KORAK | V blenderju zmešaš vse ostale sestavine in mešaš dokler zmes ni kremasta. Okus surove zmesi nebo ravno dober, zato brez panike. |
| 7 KORAK | V večji posodi z žlico zmešaš špinačo in tofu ter vse zliješ na testo. Pečeš pribljižno 30 minut na 180ºC. |
| 8 KORAK | Ne pozabi na tekočino in dober tek! |
| Energijska vrednost celega obroka: 2088 kcal, 522 kcal/osebo | |
| Prehranski profil na 100 g obroka | |
| maščobe: 13,1 g | |
| nasičene maščobne kisline: 3,4 g | |
| sladkor: 0,5 g | |
| sol: 0,4 g | |
| vlaknine: 2,2 g | |
Glavni obrok



