Sestavine: | |
Za testo : | |
200 g | moke (riževe + ajdove) |
100 g | masla alsan |
žlička | soli |
mrzla voda | |
Za nadev: | |
300g | mlade špinače |
300g | tofuja (navadnega ali dimljenega) |
skodelica | sojinega mleka |
sok polovice limone | |
žlička | omake |
žlička | soli |
žlička | karija v prahu |
malo kurkume | |
poper | |
česen in čebula v prahu | |
kajenski poper | |
paprika v prahu | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK |
|
1 KORAK | V multipraktik daš moko in maslo, miksaš dokler ne nastane zmes podobna pesku. Dodajaš mrzlo vodo žlico po žlico dokler se testo ne poveže. |
2 KORAK | Zaviješ v alufolijo in daš v hladilnik vsaj za pol ure. |
3 KORAK | Testo razvaljaš med dvema kosoma peki papirja, daš v pekač in robove porežeš z valjarjem. |
4 KORAK | Testo prebodeš z vilicami in zamrzneš za 30 minut. Pečico segreješ na 180ºC in testo pečeš 20 minut. |
5 KORAK | V slanem kropu zblanširaš špinačo in jo dobro odcediš. |
6 KORAK | V blenderju zmešaš vse ostale sestavine in mešaš dokler zmes ni kremasta. Okus surove zmesi nebo ravno dober, zato brez panike. |
7 KORAK | V večji posodi z žlico zmešaš špinačo in tofu ter vse zliješ na testo. Pečeš pribljižno 30 minut na 180ºC. |
8 KORAK | Ne pozabi na tekočino in dober tek! |
Energijska vrednost celega obroka: 2088 kcal, 522 kcal/osebo | |
Prehranski profil na 100 g obroka | |
maščobe: 13,1 g | |
nasičene maščobne kisline: 3,4 g | |
sladkor: 0,5 g | |
sol: 0,4 g | |
vlaknine: 2,2 g |
Glavni obrok