Sestavine: | |
1 | paket tofuja |
2 žlici | omake z gorčičnimi semeni |
1 žlica | sojine omake |
100 g | ječmenove kaše (za hitro pripravo); lahko jo skuhamo "na zalogo" |
1 | čebula |
1 | paprika |
1 | paradižnik |
sol, poper, začimbe po želji | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Skuhamo ječmenovo kašo v slani vodi (ker se kuha malo več časa, lahko kupimo takšno za hitro pripravo ali je skuhamo večje količine in jo uporabimo pri več obrokih - v juhi, ričetu, tudi s sadjem/ sadno kašo je odlična malica ali zajtrk). |
2 KORAK | Uporabimo vloženo zelenjavno omako ali hitro prepražimo čebulo, papriko in paradižnik in začinimo z začimbami in soljo po okusu. |
3 KORAK | Na ponvi hitro popečemo tofu (nesoljen), dodamo žlico sojine omake in 2 žlici gorčične omake s semeni. |
4 KORAK | Zmešamo ječmenovo kašo z zelenjavno omako in potresemo s pečenim tofujem |
Ne pozabimo na pijačo in dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na porcijo (za eno osebo) | Na celoten obrok | |
95,5 | kcal | 768,0 kcal | 768,0 kcal |
maščobe: 3,0 g | 24,5 g | 24,5 g | |
nasičene maščobne kisline: 0,4 g | 3,6 g | 3,6 g | |
sladkor: 1,8 g | 14,5 g | 14,5 g | |
sol: 0,6 g | 5,2 g | 5,2 g | |
vlaknine: 2,3 g | 18,2 g | 18,2 g | |
beljakovine: 6 g | 48,5 g | 48,5 g | |
ogljikovi hidrati: 10,9 g | 87,5 g | 87,5 g |