Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.
Recepti
Gorčični tofu in zelenjavna ječmenova kaša
Glavni obrok
Gorčični tofu in zelenjavna ječmenova kaša
Sestavine:
1
paket tofuja
2 žlici
omake z gorčičnimi semeni
1 žlica
sojine omake
100 g
ječmenove kaše (za hitro pripravo); lahko jo skuhamo "na zalogo"
1
čebula
1
paprika
1
paradižnik
sol, poper, začimbe po želji
Navodila za pripravo:
1 KORAK
Skuhamo ječmenovo kašo v slani vodi (ker se kuha malo več časa, lahko kupimo takšno za hitro pripravo ali je skuhamo večje količine in jo uporabimo pri več obrokih - v juhi, ričetu, tudi s sadjem/ sadno kašo je odlična malica ali zajtrk).
2 KORAK
Uporabimo vloženo zelenjavno omako ali hitro prepražimo čebulo, papriko in paradižnik in začinimo z začimbami in soljo po okusu.
3 KORAK
Na ponvi hitro popečemo tofu (nesoljen), dodamo žlico sojine omake in 2 žlici gorčične omake s semeni.
4 KORAK
Zmešamo ječmenovo kašo z zelenjavno omako in potresemo s pečenim tofujem