Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Glavni obrok

Polnjene paprike

Sestavine: 
 čebula
4-6   paprik, odvisno od velikosti
0,5 kg   mletega govejega mesa
pest   riž-a
 jajce
   paradižnikova omaka (passata)
   sol, poper, začimbe po želji
    
    Za solato: kuhana leča, češnjevi paradižniki, korenje, rumena paprika, turška mešanica začimb za solato
   
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Olupimo, nasekljamo in prepražimo čebulo, da postekelni.
2 KORAK   Dodamo mleto goveje meso
2 KORAK   Pražimo in zalijemo z jušno osnovo in stresemo zraven riž.
3 KORAK   Dodamo začimbe in sol.
4 KORAK   Malo ohladimo in zmešamo z jajcem.
5 KORAK   Z mešanico napolnemo paprike in v paradižnikovi omaki kuhamo približno pol ure.
    Postrežemo s solato, po kateri smo posulu turško mešanico začimb.
    Ne pozabimo na pijačo in dober tek!

 

Prehranski profil na 100 g obroka:
291 kcal
rumena maščobe: 8,6 g
rumena nasičene maščobne kisline: 4,2 g
rumena sladkor:  10,5 g
zelena1 sol: 0,2 g
  vlaknine: 7,7 g
  beljakovine: 8,9 g
  ogljikovi hidrati: 20,2 g