| Sestavine: |
| 1 |
čebula |
| 4-6 |
paprik, odvisno od velikosti |
| 0,5 kg |
mletega govejega mesa |
| pest |
riž-a |
| 1 |
jajce |
| |
paradižnikova omaka (passata) |
| |
sol, poper, začimbe po želji |
| |
|
| |
Za solato: kuhana leča, češnjevi paradižniki, korenje, rumena paprika, turška mešanica začimb za solato |
| |
|
| |
|
| Navodila za pripravo: |
| 1 KORAK |
Olupimo, nasekljamo in prepražimo čebulo, da postekelni.
|
| 2 KORAK |
Dodamo mleto goveje meso |
| 2 KORAK |
Pražimo in zalijemo z jušno osnovo in stresemo zraven riž. |
| 3 KORAK |
Dodamo začimbe in sol. |
| 4 KORAK |
Malo ohladimo in zmešamo z jajcem. |
| 5 KORAK |
Z mešanico napolnemo paprike in v paradižnikovi omaki kuhamo približno pol ure. |
| |
Postrežemo s solato, po kateri smo posulu turško mešanico začimb. |
| |
Ne pozabimo na pijačo in dober tek! |