Sestavine: | |
1 | čebula |
4-6 | paprik, odvisno od velikosti |
0,5 kg | mletega govejega mesa |
pest | riž-a |
1 | jajce |
paradižnikova omaka (passata) | |
sol, poper, začimbe po želji | |
Za solato: kuhana leča, češnjevi paradižniki, korenje, rumena paprika, turška mešanica začimb za solato | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Olupimo, nasekljamo in prepražimo čebulo, da postekelni. |
2 KORAK | Dodamo mleto goveje meso |
2 KORAK | Pražimo in zalijemo z jušno osnovo in stresemo zraven riž. |
3 KORAK | Dodamo začimbe in sol. |
4 KORAK | Malo ohladimo in zmešamo z jajcem. |
5 KORAK | Z mešanico napolnemo paprike in v paradižnikovi omaki kuhamo približno pol ure. |
Postrežemo s solato, po kateri smo posulu turško mešanico začimb. | |
Ne pozabimo na pijačo in dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | |
291 | kcal |
maščobe: 8,6 g | |
nasičene maščobne kisline: 4,2 g | |
sladkor: 10,5 g | |
sol: 0,2 g | |
vlaknine: 7,7 g | |
beljakovine: 8,9 g | |
ogljikovi hidrati: 20,2 g |