| Sestavine: |
| 2 |
paketa (300g) tortilj (koruznega) čips-a |
| 3 |
sveži paradižniki |
| 200g |
fižol (več vrst, bolj je zanimivo) |
| |
olive |
| 2 |
sveži papriki |
| |
jalapeno paprika po želji (za tiste, ki imajo radi pekoče) |
| |
sir edamec |
| |
sir cheddar |
| |
|
| Navodila za pripravo: |
| 1 KORAK |
Pečico segrejemo na 200 stopin Celzija.
|
| 2 KORAK |
Pekač namažemo z oljem ali ga prekrijemo s peki papirjem. Nanj naložimo tanjšo plast tortilla čipsa, čez postresemo na drobne kockice narezan paradižnik, papriko, olive in dodamo fižol. |
| 2 KORAK |
Počez potresemo naribana sira edamec in cheddar. |
| 3 KORAK |
Sledi nova plast čipsa, po vrhu pa potresemo še preostalo zelenjavo in sir. |
| 4 KORAK |
Pečemo 10 – 15 minut, da se sir stopi. |
| 5 KORAK |
Serviramo z različnimi omakami: domači guacamole, kisla smetana z muškatnim oreščkom, humus, paradižnikova pekoča salsa, nacho. |
| |
Ne pozabite na pijačo (vodo) in dober tek! |