Sestavine: | |
2 | paketa (300g) tortilj (koruznega) čips-a |
3 | sveži paradižniki |
200g | fižol (več vrst, bolj je zanimivo) |
olive | |
2 | sveži papriki |
jalapeno paprika po želji (za tiste, ki imajo radi pekoče) | |
sir edamec | |
sir cheddar | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Pečico segrejemo na 200 stopin Celzija. |
2 KORAK | Pekač namažemo z oljem ali ga prekrijemo s peki papirjem. Nanj naložimo tanjšo plast tortilla čipsa, čez postresemo na drobne kockice narezan paradižnik, papriko, olive in dodamo fižol. |
2 KORAK | Počez potresemo naribana sira edamec in cheddar. |
3 KORAK | Sledi nova plast čipsa, po vrhu pa potresemo še preostalo zelenjavo in sir. |
4 KORAK | Pečemo 10 – 15 minut, da se sir stopi. |
5 KORAK | Serviramo z različnimi omakami: domači guacamole, kisla smetana z muškatnim oreščkom, humus, paradižnikova pekoča salsa, nacho. |
Ne pozabite na pijačo (vodo) in dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | |
291 | kcal |
maščobe: 8,6 g | |
nasičene maščobne kisline: 4,2 g | |
sladkor: 10,5 g | |
sol: 0,2 g | |
vlaknine: 7,7 g | |
beljakovine: 8,9 g | |
ogljikovi hidrati: 20,2 g |