Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Glavni obrok

Kvinoja s suhimi slivami s poširanim jajcem na posteljici iz motovilca

Sestavine: 
   kvinoje
100 g   motovilca
50g  oluščenega fižola (slovenski keber)
8   suhih sliv
1   jajce
1   žlica sezama
1   žlica olupljenih semen konoplje
1   žlica sončničnih semen
1   nasekljan strok česa
    oljčno olje
    kis
    sol
   
 Navodila za pripravo: 
1 KORAK   Kvinojo namočimo čez noč, da rahlo vzkali. 
2 KORAK   Oluščen fižol namočimo čez noč.
3 KORAK   V osoljeni vodi skuhamo fižol. 
4 KORAK   V kvinojo dodamo svežo vodo, suhe slive in na rahlo pokuhamo.
5 KORAK   Na koncu po želji kvinojo poslimo, serviramo in jedi dodamo sezam, oluščena konopljina semena in   sončnična semena.
6 KORAK   Motovilec zabelimo z ekološkim oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Dodamo malo soli in svežega   česna. 
7 KORAK   V rahlo kisani vreli vodi poširamo jajce. (3-4minut)
8 KORAK   Na motovilec položomo sveže kuhan fižol, slovenski keber. 
9 KORAK   Nanj dodamo poširano jajce in ščepec popra.
10 KORAK   Ne pozabi na pijačo in dober tek!
   
Energijska vrednost celega obroka:  861,22 kcal
Prehranski profil na 100 g obroka
rumena maščobe:  14,5 g
rumena nasičene maščobne kisline:  2,3 g
rumena sladkor:  13,3 g
rumena sol:  1g (odvisno koliko dosolimo!)
zelena1 vlaknine:  14,38 g