Sestavine: | |
kvinoje | |
100 g | motovilca |
50g | oluščenega fižola (slovenski keber) |
8 | suhih sliv |
1 | jajce |
1 | žlica sezama |
1 | žlica olupljenih semen konoplje |
1 | žlica sončničnih semen |
1 | nasekljan strok česa |
oljčno olje | |
kis | |
sol | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Kvinojo namočimo čez noč, da rahlo vzkali. |
2 KORAK | Oluščen fižol namočimo čez noč. |
3 KORAK | V osoljeni vodi skuhamo fižol. |
4 KORAK | V kvinojo dodamo svežo vodo, suhe slive in na rahlo pokuhamo. |
5 KORAK | Na koncu po želji kvinojo poslimo, serviramo in jedi dodamo sezam, oluščena konopljina semena in sončnična semena. |
6 KORAK | Motovilec zabelimo z ekološkim oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Dodamo malo soli in svežega česna. |
7 KORAK | V rahlo kisani vreli vodi poširamo jajce. (3-4minut) |
8 KORAK | Na motovilec položomo sveže kuhan fižol, slovenski keber. |
9 KORAK | Nanj dodamo poširano jajce in ščepec popra. |
10 KORAK | Ne pozabi na pijačo in dober tek! |
Energijska vrednost celega obroka: 861,22 kcal | |
Prehranski profil na 100 g obroka | |
maščobe: 14,5 g | |
nasičene maščobne kisline: 2,3 g | |
sladkor: 13,3 g | |
sol: 1g (odvisno koliko dosolimo!) | |
vlaknine: 14,38 g |
Glavni obrok