Zajtrk

Zdrav jutranji sendvič

Sestavine: 
4 rezine  polnozrnatega kruha
polovica  rdeče paprike
češnjeva paradižnika
50 g sira narezanega na tanke rezine (meni je najljubši ementalec)
50 g  narezanih piščančjih prsi
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK Papriko narežemo na tanke kolobarje. Paradižnik narežemo na tanke rezinice (če nam uspe).
2 KORAK Na 2 rezini kruha nadevamo piščančje prsi, nato sir, nato kolobarje paprike in znotraj kolobarjev paprike nadevamo rezine paradižnika. Sendvič zaključimo s preostalima rezinama kruha.
  Če imamo radi bolj sočen sendvič predlagamo, da rezine kruha predhodno namažemo s poljubnim namazom (kot je npr. humus, sirni namaz, rikota, skuta, itd.). Dober tek.

 

  Prehranski profil na 100 g obroka: Na porcijo (za eno osebo) Na celoten  obrok
EV 161,4 kcal 473,67 kcal 473,67 kcal
rumena maščobe 6,1 g 17,76 g 17,76 g
rumena nasičene maščobne kisline 3,5 g 10,3 g 10,3 g
zelena1 sladkor 3,1 g 9,11 g 9,11 g
rumena sol 0,8 g 2,3 g 2,3 g
vlaknine 3,0 g 8,77 g 8,77 g
beljakovine 11,0 g 32,31 g 32,31 g
ogljikovi hidrati 15,5 g 45,63 g 45,63 g

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti