Zajtrk

Koruzni prigrizek

Sestavine: 
500 g    koruzne moke
3-4 dcl    mlačne vode
    sol
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Koruzno moko damo v posodo. Na sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo 2 dc mlačne   vode. Pričnemo rahlo mešati in za tem po potrebi dolijemo še preostalo vodo. Zmes fino pregnetemo, dokler se sestavine ne zvežejo in zmes postane prožna. Med gnetenjem po želji dodamo 2 ščepca soli.
2 KORAK   Pripravljeno testo položimo v pekač pokrit s peki papirjem in ga raztegnemo do robov pekača.   Testo naj bo debelo za približno en prst. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 220°C za 1 uro.
    Zraven koruznega prigrizka se lepo poda svež sir ali različne vrste sveže zelenjave (paprika, paradižnik).

 

    Prehranski profil na 100 g obroka: Na porcijo (za eno osebo) Na celoten obrok
  Energijska vrednost 315,6 kcal 189,35 kcal 1893,5 kcal
rumena maščobe 3,6 g 2,16 g 21,59 g
zelena1 nasičene maščobne kisline 0,3 g 0,18 g 1,8 g
zelena1 sladkor 0,5 g 0,32 g 3,2 g
zelena1 sol 0,1 g 0,079 g 0,792 g
  vlaknine 9,6 g 5,74 g 57,44 g
  beljakovine 6,4 g 3,85 g 38,52 g
  ogljikovi hidrati 63,4 g 38,05 g 380,52 g

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti