Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.
Recepti
Trojna doza veganskega
Zajtrk
Trojna doza veganskega
Sestavine:
Domač veganski `kremni sir´
60 g
indijskih oreškov
voda
1
limona (sveže stisnjen sok)
1
granatno jabolko
javorjev sirup
Domač humus
50 g
kuhane čičerike
ščepec
soli
nekaj kapljic
olivnega olja
1
avokado
lanena semena
češnjev paradižnik
provansalska zelišča (žajbelj, majaron, rožmarin, timijan, sivka in origano)
motovilec
vegansk kruh
Navodila za pripravo:
1 KORAK
Za domač veganski kremni sir zmeljemo indijske oreške namočene (vsaj eno uro) v vroči vodi z limoninim sokom.
2 KORAK
Za domači humus zmeljemo čičeriko, sol, olivno olje in nekaj vode.
3 KORAK
Polovico avokada narežemo na rezine, polovico pretlačimo z vilico, češnjev paradižnik narežemo na rezine.
4 KORAK
Narežemo tri rezine veganskega kruha po izbiri. Prvo rezino namažemo z domačim veganskim "kremnim sirom" in obložimo z granatnim jabolkom in nekaj kapljicami javorjevega sirupa. Drugo rezino namažemo z domačim humusom, na vrh položimo še rezine avokada in laneno seme. Tretjo rezino kruha premažemo z zmečkano polovico avokada in preko položimo rezine češnjevega paradižnika, provansalska zelišča in motovilec.
Uživajte v obilnem, a zdravem (trojno) veganskem zajtrku!