Sestavine: | |
Domač veganski `kremni sir´ | |
60 g | indijskih oreškov |
voda | |
1 | limona (sveže stisnjen sok) |
1 | granatno jabolko |
javorjev sirup | |
Domač humus | |
50 g | kuhane čičerike |
ščepec | soli |
nekaj kapljic | olivnega olja |
1 | avokado |
lanena semena | |
češnjev paradižnik | |
provansalska zelišča (žajbelj, majaron, rožmarin, timijan, sivka in origano) | |
motovilec | |
vegansk kruh | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Za domač veganski kremni sir zmeljemo indijske oreške namočene (vsaj eno uro) v vroči vodi z limoninim sokom. |
2 KORAK | Za domači humus zmeljemo čičeriko, sol, olivno olje in nekaj vode. |
3 KORAK | Polovico avokada narežemo na rezine, polovico pretlačimo z vilico, češnjev paradižnik narežemo na rezine. |
4 KORAK | Narežemo tri rezine veganskega kruha po izbiri. Prvo rezino namažemo z domačim veganskim "kremnim sirom" in obložimo z granatnim jabolkom in nekaj kapljicami javorjevega sirupa. Drugo rezino namažemo z domačim humusom, na vrh položimo še rezine avokada in laneno seme. Tretjo rezino kruha premažemo z zmečkano polovico avokada in preko položimo rezine češnjevega paradižnika, provansalska zelišča in motovilec. |
Uživajte v obilnem, a zdravem (trojno) veganskem zajtrku! |