Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Zajtrk

Trojna doza veganskega

Sestavine: 
  Domač veganski `kremni sir´
60 g    indijskih oreškov
    voda
  limona (sveže stisnjen sok)
  granatno jabolko
    javorjev sirup
   
  Domač humus
50 g    kuhane čičerike
ščepec   soli
nekaj kapljic   olivnega olja
   
1   avokado
    lanena semena
    češnjev paradižnik
    provansalska zelišča (žajbelj, majaron, rožmarin, timijan, sivka in origano)
    motovilec
    vegansk kruh
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Za domač veganski kremni sir zmeljemo indijske oreške namočene (vsaj eno uro) v vroči vodi z limoninim sokom.
2 KORAK   Za domači humus zmeljemo čičeriko, sol, olivno olje in nekaj vode.
3 KORAK    Polovico avokada narežemo na rezine, polovico pretlačimo z vilico, češnjev paradižnik narežemo na rezine.
4 KORAK   Narežemo tri rezine veganskega kruha po izbiri. Prvo rezino namažemo z domačim veganskim "kremnim sirom" in obložimo z granatnim jabolkom in nekaj kapljicami javorjevega sirupa. Drugo rezino namažemo z domačim humusom, na vrh položimo še rezine avokada in laneno seme. Tretjo rezino kruha premažemo z zmečkano polovico avokada in preko položimo rezine češnjevega paradižnika, provansalska zelišča in motovilec.
   Uživajte v obilnem, a zdravem (trojno) veganskem zajtrku!