Zajtrk

Jajčni mafini

Sestavine: 
2-3 jajca
polovico manjše skodelice narezane zelenjave (bučke, paradižnik, por, čebula, paprika - kar imamo v hladilniku)
  nariban sir (lahko tudi nasekljana šunka)
  olje, sol in poper
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK Pečico segrejemo na 190 °C in pekač za mafine namastimo z kanček olja (lahko uporabimo tudi modelčke).
2 KORAK Narežemo zelenjavo.
3 KORAK Zmešamo jajca, dodamo nasekljano zelenjavo, nariban sir in ostale dodatke po želji. jajčno zmes vlijemo v modelčke. Pečemo v ogreti pečici od 15 - 18 minut. Ko so mafini pečeni jih pojemo tople ali pa ohladimo in spravimo v hladilnik za naslednje dni.
   
  Če smo bolj lačne sorte si lahko mirne vesti zraven privoščimo kakšen košček polnozrnatega kruha :). Pa dober tek!

 

    Prehranski profil na 100 g obroka: Na porcijo (za eno osebo)
  Energijska vrednost 175,8 kcal 463,39 kcal
rdeca1 maščobe 13,5 g 35,65 g
rdeca1 nasičene maščobne kisline 4,6 g 12 g
rumena sladkor 2,7 g 7,01 g
rumena sol 0,6 g 1,6 g
  vlaknine 0,8 g 2,23 g
  beljakovine 10,0 g 26,32 g
  ogljikovi hidrati 3,7 g 9,75 g

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti