Sestavine: | |
4 rezine | polnozrnatega kruha |
polovica | rdeče paprike |
2 | češnjeva paradižnika |
50 g | sira narezanega na tanke rezine (meni je najljubši ementalec) |
50 g | narezanih piščančjih prsi |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Papriko narežemo na tanke kolobarje. Paradižnik narežemo na tanke rezinice (če nam uspe). |
2 KORAK | Na 2 rezini kruha nadevamo piščančje prsi, nato sir, nato kolobarje paprike in znotraj kolobarjev paprike nadevamo rezine paradižnika. Sendvič zaključimo s preostalima rezinama kruha. |
Če imamo radi bolj sočen sendvič predlagamo, da rezine kruha predhodno namažemo s poljubnim namazom (kot je npr. humus, sirni namaz, rikota, skuta, itd.). Dober tek. |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na porcijo (za eno osebo) | Na celoten obrok | |
EV | 161,4 kcal | 473,67 kcal | 473,67 kcal |
maščobe | 6,1 g | 17,76 g | 17,76 g |
nasičene maščobne kisline | 3,5 g | 10,3 g | 10,3 g |
sladkor | 3,1 g | 9,11 g | 9,11 g |
sol | 0,8 g | 2,3 g | 2,3 g |
vlaknine | 3,0 g | 8,77 g | 8,77 g |
beljakovine | 11,0 g | 32,31 g | 32,31 g |
ogljikovi hidrati | 15,5 g | 45,63 g | 45,63 g |