Sestavine: | |
1 | jajce |
1 | manjša bučka |
300g | sveže solate (radič) |
2 žlici | olja |
sol | |
poper po želji | |
1 kos | polnozrnatega kruha |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Bučko operemo in narežemo po dolgem, na hitro popečemo, da se zmehča, posolimo in po želji začinimo. |
2 KORAK | Na malo olja popečemo jajce na oko, posolimo in po okusu začinimo (poper/ mediteransko). |
3 KORAK | K pečenemu jajcu in bučkam dodamo malo sveže solate ali radiča. |
4 KORAK | Poleg si privoščimo kos polnozrnatega kruha. |
Ne pozabimo na pijačo in dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Obrok (za eno osebo) | ||
65 | kcal | 395 kcal | |
![]() |
maščobe: 3,6 g | 21,5 g | |
![]() |
nasičene maščobne kisline: 0,7 g | 4,41 g | |
![]() |
sladkor: 1,9 g | 11,54 g | |
![]() |
sol: 0,2 g | 0,9 g | |
![]() |
vlaknine: 2,0 g | 11,91 g | |
beljakovine: 3,1 g | 18,3 g | ||
ogljikovi hidrati: 5,3 g | 32,08 g |