Zajtrk

Borovnične bananačinke

Sestavine: 
  zrela banana
  jajca
1 pest   zamrznjenih borovnic
1 žlica    mletih orehov
1 žlička   olivnega olja ali masla ali kokosovega masla
  Za okras/preliv:
1 žlica   sladoleda (vanilijev/orehov/čokoladni/borovničev...)
    orehova jedrca
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   V posodici pretlačimo banano, dodamo jajca in mlete orehe ter zmešamo z metlico za stepanje (lahko tudi z vilico).
2 KORAK   Segrejemo ponev (tako kot bi si pekli jajca na oko), vanjo damo žlico olivnega olja ali maslo ali kokosovo maslo.
3 KORAK   V ponev vlijemo del mase, potresemo nekaj zmrznenijh borovnic in pokrijemo. Ko je spodnja stran pečena palačinko obrnemo in spečemo še iz druge strani. Delamo majhne bananačinke in jih zlagamo na kupček, dokler ne zmanjka mase.
4 KORAK   Na vrh "kupčka bananačink" damo žlico sladoleda po izbiri (da se stopi na toplih palačinkah) in okrasimo z orehovimi jedrci.
    Pa dober tek!

 

    Prehranski profil na 100 g obroka: Na porcijo (za eno osebo) Na celoten obrok
  Energijska vrednost 129,9 kcal 602,01 kcal 602,01 kcal
rumena maščobe 7,3 g 33,61 g 33,61 g
rumena nasičene maščobne kisline 1,9 g 8,65 g 8,65 g
rumena sladkor 7,9 g 36,59 g 36,59 g
zelena1 sol 0,1 g 0,48 g 0,48 g
  vlaknine 2,4 g 11,34 g 11,34 g
  beljakovine 5,1 g 23,59 g 23,59 g
  ogljikovi hidrati 11,1 g 51,43 g 51,43 g

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti