Sestavine: | |
500 g | koruzne moke |
3-4 dcl | mlačne vode |
sol | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Koruzno moko damo v posodo. Na sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo 2 dc mlačne vode. Pričnemo rahlo mešati in za tem po potrebi dolijemo še preostalo vodo. Zmes fino pregnetemo, dokler se sestavine ne zvežejo in zmes postane prožna. Med gnetenjem po želji dodamo 2 ščepca soli. |
2 KORAK | Pripravljeno testo položimo v pekač pokrit s peki papirjem in ga raztegnemo do robov pekača. Testo naj bo debelo za približno en prst. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 220°C za 1 uro. |
Zraven koruznega prigrizka se lepo poda svež sir ali različne vrste sveže zelenjave (paprika, paradižnik). |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na porcijo (za eno osebo) | Na celoten obrok | ||
Energijska vrednost | 315,6 kcal | 189,35 kcal | 1893,5 kcal | |
maščobe | 3,6 g | 2,16 g | 21,59 g | |
nasičene maščobne kisline | 0,3 g | 0,18 g | 1,8 g | |
sladkor | 0,5 g | 0,32 g | 3,2 g | |
sol | 0,1 g | 0,079 g | 0,792 g | |
vlaknine | 9,6 g | 5,74 g | 57,44 g | |
beljakovine | 6,4 g | 3,85 g | 38,52 g | |
ogljikovi hidrati | 63,4 g | 38,05 g | 380,52 g |