Zajtrk

Ajdovka s poširanim jajcem in avokadom

Sestavine: 
100 g   ajdove kaše
  rdeča paprika
  paradižnik
1/2    avokada
  srednja čebula
 3    stroki česna
  jajci
    sol, poper, olivno olje
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK

  Zavremo vodo, dodamo sol in ajdovo kašo. Kašo na manjšem ognju skuhamo do mehkega (10-15   minut).

2 KORAK   Olupimo čebulo in česen in ju na olivnem olju pražimo do karamelne barve.
3 KORAK   Na koščke narežemo avokado, papriko in paradižnik.
4 KORAK   Narezano zelenjavo dodamo praženi čebuli in česnu, solimo in popramo ter na majhnem ognju pražimo še približno 15 minut.
5 KORAK   Dodamo ajdovo kašo in na majhnem ognju pražimo še 5 minut.
6 KORAK   V rahlo kisani vreli vodi poširamo jajce (3-4 minute).
4 KORAK   Ne pozabi na pijačo in dober tek!
   
Energijska vrednost celega obroka:  972 kcal za 2 osebi / 486 kcal na osebo
Prehranski profil na 100 g obroka
rumena maščobe: 9,0 g
rumena nasičene maščobne kisline: 1,4 g
zelena1 sladkor:  1,8 g
zelena1 sol: 0,2 g
rumena vlaknine: 3,2 g
 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti