Sestavine: | |
1 | jabolko |
45 g | ovsenih kosmičev |
1 | jajce |
3 g | cimeta |
10 g | medu |
6 g (pol zavitka) | pecilnega praška |
5 ml | ekstra deviškega olivnega olja |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | V posodi zmešamo jajce, naribano jabolko in med. |
2 KORAK | Dodamo cimet, pecilni prašek in ovsene kosmiče, ki smo jih predhodno zmleli v multipraktiku. |
3 KORAK | V ponev damo žličko olivnega olja in iz nastale mase oblikujemo palačinke in jih spečemo. |
4 KORAK | Palačinke zložimo na krožnik in posujemo z nasekljanimi lešniki ali pa jih namažemo s poljubno marmelado. |
Jabolka in med pa sodita med živila tradicionalnega slovenskega zajtrka. |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na celoten obrok | ||
Energijska vrednost | 148 kcal | 473 kcal | |
maščobe | 4,8 g | 15,4 g | |
nasičene maščobne kisline | 1,2 g | 3,8 g | |
sladkor | 8,8 g | 28,1 g | |
sol | 0,1 g | 0,2 g | |
prehranska vlaknina | 3,6 g | 11,5 g | |
beljakovine | 4,4 g | 14,2 g | |
ogljikovi hidrati | 21,8 g | 69,6 g |
Izračun: brez marmelade in lešnikov