Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Poletne počitnice gredo k koncu in začenja se obdobje, ko bodo študenti ponovno sedli v predavalnice fakultet. Dinamičen urnik predavanj in vaj študente pogosto sili k iskanju hitrih rešitev za potešitev lakote. Mastni kosi pice na študentski bon, sladki piškoti ali slani krekerji iz avtomata s hrano so res priročne rešitve, ne pa tudi zdrava izbira.

 

Če je izbor zdravih in uravnoteženih obrokov zaradi omejene ponudbe hrane v okolici tvoje fakultete skop, imamo zate enostavno rešitev!

Mladi kuhar Tin Hadžić Žorž je pripravil preprost in okusen video recept za testeninsko solato s pečeno zelenjavo, ki si jo doma lahko pripraviš v le 30 minutah. Ker je testeninska solata okusna tudi ko je hladna, si jo lahko privoščiš za malico med predavanji, ko ni časa za drug uravnotežen obrok.

Veš, kaj ješ nasvet

Kadar veš, da med predavanji ne boš imel dovolj časa za obisk ponudnika subvencionirane študentske hrane, si malico prinesi od doma.

Testeninska solata je odlična izbira za preprost, zdrav in uravnotežen obrok. Ohlajeno jo lahko na fakulteto prineseš v posodi s pokrovom. Pri tem bodi le pazljiv na varnost hrane. Če obroka nimaš možnosti shraniti na hladnem, poskrbi, da ga poješ čim hitreje.

Pri pripravi testeninske solate, lahko namesto belih uporabiš polnozrnate testenine in s tem zaužiješ še več prehranske vlaknine.

Recept za hladno solato prilagodi glede na sestavine, ki jih imaš v hladilniku. Namesto testenin lahko uporabiš kuhano ajdo ali piro, ki ti je ostala od prejšnjega dne, malancane in bučke pa lahko nadomestiš s katerokoli drugo sezonsko zelenjavo.