Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Sočni čokoladni biskvit z bučko

Malice & prigrizki

Sočni čokoladni biskvit z bučko

Sestavine

  • 1 velika bučka (približno 300 g)
  • ščep soli
  • 250 g bele pšenične moke tip 500
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 20 g temnega kakava v prahu
  • 150 ml vode
  • 100 g masla
  • 2 jajci
  • 100 g čokoladnih kapljic (ali jedilne čokolade)

Navodila za pripravo

  1. Bučko naribamo in solimo. Pustimo jo stati 10 minut, da spusti vodo. Nato jo dobro ožamemo z rokami, da odstranimo odvečno vodo. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in kakav v prahu.
  2. Zavremo vodo in jo primešamo suhim sestavinam.
  3. Maslo stopimo in ga prav tako vmešamo.
  4. V ločeni posodi stepemo jajci, rjavi sladkor in vanilin sladkor. Tako pripravljeno zmes primešamo ostalim sestavinam.
  5. Na koncu v čokoladno zmes mešamo še pripravljeno bučko in narezano čokolado (ali čokoladne kapljice).
  6. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso.
  7. Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo približno 35 minut.
Prehranski profil
    Na 100 g obroka Na porcijo/osebo (70 g)
   Energijska vrednost  312 kcal  78 kcal
Rumena luč na prehranskem semaforju  Maščobe  13,7 g 3,4 g
Rdeča luč na prehranskem semaforju  Nasičene maščobne kisline  9,2 g 2,3 g
Rdeča luč na prehranskem semaforju  Sladkor  17,0 g 4,3 g
 Zelena luč na prehranskem semaforju  Sol  0,2 g 0,05 g
   Prehranska vlaknina  3,2 g 0,8 g
   Beljakovine  4,6 g 1,2 g
   Ogljikovi hidrati  42,2 g 1,6 g

*Izračun hranilne vrednosti je narejen s pomočjo platforme OPKP.   

Avtorica recepta: Anita Černevšek