Sestavine
- 1 velika bučka (približno 300 g)
- ščep soli
- 250 g bele pšenične moke tip 500
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 100 g rjavega sladkorja
- 20 g temnega kakava v prahu
- 150 ml vode
- 100 g masla
- 2 jajci
- 100 g čokoladnih kapljic (ali jedilne čokolade)
Navodila za pripravo
- Bučko naribamo in solimo. Pustimo jo stati 10 minut, da spusti vodo. Nato jo dobro ožamemo z rokami, da odstranimo odvečno vodo. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in kakav v prahu.
- Zavremo vodo in jo primešamo suhim sestavinam.
- Maslo stopimo in ga prav tako vmešamo.
- V ločeni posodi stepemo jajci, rjavi sladkor in vanilin sladkor. Tako pripravljeno zmes primešamo ostalim sestavinam.
- Na koncu v čokoladno zmes mešamo še pripravljeno bučko in narezano čokolado (ali čokoladne kapljice).
- Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso.
- Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo približno 35 minut.
Prehranski profil | |||
---|---|---|---|
Na 100 g obroka | Na porcijo/osebo (70 g) | ||
Energijska vrednost | 312 kcal | 78 kcal | |
Maščobe | 13,7 g | 3,4 g | |
Nasičene maščobne kisline | 9,2 g | 2,3 g | |
Sladkor | 17,0 g | 4,3 g | |
Sol | 0,2 g | 0,05 g | |
Prehranska vlaknina | 3,2 g | 0,8 g | |
Beljakovine | 4,6 g | 1,2 g | |
Ogljikovi hidrati | 42,2 g | 1,6 g |
*Izračun hranilne vrednosti je narejen s pomočjo platforme OPKP.
Avtorica recepta: Anita Černevšek