Glavni obrok

Kvinoja s suhimi slivami s poširanim jajcem na posteljici iz motovilca

Sestavine: 
   kvinoje
100 g   motovilca
50g  oluščenega fižola (slovenski keber)
8   suhih sliv
1   jajce
1   žlica sezama
1   žlica olupljenih semen konoplje
1   žlica sončničnih semen
1   nasekljan strok česa
    oljčno olje
    kis
    sol
   
 Navodila za pripravo: 
1 KORAK   Kvinojo namočimo čez noč, da rahlo vzkali. 
2 KORAK   Oluščen fižol namočimo čez noč.
3 KORAK   V osoljeni vodi skuhamo fižol. 
4 KORAK   V kvinojo dodamo svežo vodo, suhe slive in na rahlo pokuhamo.
5 KORAK   Na koncu po želji kvinojo poslimo, serviramo in jedi dodamo sezam, oluščena konopljina semena in   sončnična semena.
6 KORAK   Motovilec zabelimo z ekološkim oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Dodamo malo soli in svežega   česna. 
7 KORAK   V rahlo kisani vreli vodi poširamo jajce. (3-4minut)
8 KORAK   Na motovilec položomo sveže kuhan fižol, slovenski keber. 
9 KORAK   Nanj dodamo poširano jajce in ščepec popra.
10 KORAK   Ne pozabi na pijačo in dober tek!
   
Energijska vrednost celega obroka:  861,22 kcal
Prehranski profil na 100 g obroka
rumena maščobe:  14,5 g
rumena nasičene maščobne kisline:  2,3 g
rumena sladkor:  13,3 g
rumena sol:  1g (odvisno koliko dosolimo!)
zelena1 vlaknine:  14,38 g
 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti