Sestavine: | |
2 | večji jajci |
1 žlica | mleka (lahko tudi riževo, mandljevo, itd.) |
1 žlica | drobnjaka |
ščepec | soli |
poper | |
olivno olje | |
zelenjava po izbiri (npr. črn fižol, narezan avokado, pražene bučke, paprika, svež paradižnik) | |
125 g | mocarele |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | V skledi zamešamo 2 večji jajci, mleko, drobnjak, sol in poper. Z metlico vse dobro premešamo. V drugo skledo naribamo mocarelo. |
2 KORAK | V segreto ponev damo približno žlico olja, da se vse skupaj segreje. V ponev dodamo polovico jajčne mešanice in jo prerazporedimo po ponvi. Pečemo na manjšem ognju približno dve minuti. Jajčno maso z lopatko previdno obrnemo in jo popečemo še na drugi strani približno 2 minuti. |
3 KORAK | Pečeno jajčno palačinko serviramo na krožnik, nadevamo z zelenjavo in naribano mocarelo ter palačinko zavijemo, da dobimo jajčni "burrito". Postopek ponovimo s preostalo jajčno maso. |
Dober tek! |
Prehranski profil na 100 g obroka: | Na celoten obrok | ||
EV | 133 kcal | 718 kcal | |
maščobe | 9,6 g | 51,9 g | |
nasičene maščobne kisline | 3,5 g | 19,1 g | |
sladkor | 1,5 g | 8,3 g | |
sol | 0,6 g | 3,2 g | |
prehranska vlaknina | 0,7 g | 3,9 g | |
beljakovine | 9,1 g | 49,2 g | |
ogljikovi hidrati | 2,7 g | 14,7 g |