Zajtrk

Zdravi kosmiči za zajtrk

Sestavine: 
pest   ovsenih kosmičev
pest   koruznih kosmičev
pest   suhega sadja (rozine, brusnice, marelice)
pest   mandljev ali drugih oreščkov
1   banana
  jogurt (tekoči, navaden, manj masten ali drug jogurt po izbiri)
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Zmešmoj eno pest ovsenih in eno pest koruznih kosmičev ter posujemo z nekaj suhega sadja (rozine, brusnice, marelice) in oreščki (mandlji, lešniki, orehi).
2 KORAK   Na vrh nadevamo na koščke zrezano banano in vse skupaj prelijemo z navadnim ali grškim jogurtom.
3 KORAK   Za okus lahko dodamo žlico domače marmelade ali med.
  Dober tek!

 

    Prehranski profil na 100 g obroka: Na celoten  obrok
  Energijska vrednost 138 kcal 520 kcal
rumena  maščobe 3,8 g 14,5 g
 rumena  nasičene maščobne kisline 1,3 g 5,1 g
rumena  sladkor 10,2 g 38,6 g
 zelena1  sol 0,2 g 0,6 g
  prehranska vlaknina 2,8 g 10,6 g
  beljakovine 3,7 g 13,8 g
  ogljikovi hidrati 21,9 g 82,8 g

Izračun: Brez marmelade / medu, 1 pest = 20 gramov 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti