Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Zajtrk

Prosena kaša z jabolki in cimetom

Sestavine: 
250 g

  prosene kaše

600 ml   mleka 
 500 g   jabolk
250 g   skute
3   jajca
    cimet
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Proseno kašo skuhamo na mleku.
2 KORAK   Jabolka naribamo in posujemo s cimetom.
3 KORAK   Jajca penasto zmešamo s skuto.
4 KORAK   V pekač po dnu naložimo proseno kašo, čez razporedimo naribana jabolk in polijemo z mešanico skute in jajc. Pečemo 40 min na 180 °C.
    Proseno kašo lahko nadomestimo z rižem ali ajdovo kašo. Primerno za zajtrk ali večerjo.

 

Prehranski profil na 100 g obroka                                   Na porcijo (200 g)
136 kcal 273,5 g
rumena maščobe: 4,1 g 8,2 g
rumena nasičene maščobne kisline: 1,8 g 3,6 g
rumena sladkor:  5,8 g 11,5 g
zelena1 sol: 0,1 g 0,1 g
  vlaknine: 2,0 g 4,0 g
  beljakovine: 6,7 g 13,3 g
  ogljikovi hidrati: 17,8 g 35,66 g