Sestavine: | |
pšenični zdrob | |
mleko | |
skuta | |
opcijsko | sadje - npr.: banana, kokos |
opcijsko | oreščki - npr.: mandelji, lešniki in chia semena |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Zdrob najprej skuhamo v mleku, pazimo, da je bolj redek, nato počakamo da se ohladi. |
2 KORAK | V ohlajeni zdrob dodamo skuto, premešamo, nato dodamo še sadje in oreščke po želji. |
S tem zajtrkom dobimo vse potrebno za začetek dne, od ogljikovih hidratov do zdravih maščob ter beljakovin, z dodanim sadjem pa tudi vitamine in minerale. |
Prehranski profil na 100 g obroka: | |
291 | kcal |
maščobe: 8,6 g | |
nasičene maščobne kisline: 4,2 g | |
sladkor: 10,5 g | |
sol: 0,2 g | |
vlaknine: 7,7 g | |
beljakovine: 8,9 g | |
ogljikovi hidrati: 20,2 g |