Sestavine: | |
250 g |
prosene kaše |
600 ml | mleka |
500 g | jabolk |
250 g | skute |
3 | jajca |
cimet | |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Proseno kašo skuhamo na mleku. |
2 KORAK | Jabolka naribamo in posujemo s cimetom. |
3 KORAK | Jajca penasto zmešamo s skuto. |
4 KORAK | V pekač po dnu naložimo proseno kašo, čez razporedimo naribana jabolk in polijemo z mešanico skute in jajc. Pečemo 40 min na 180 °C. |
Proseno kašo lahko nadomestimo z rižem ali ajdovo kašo. Primerno za zajtrk ali večerjo. |
Prehranski profil na 100 g obroka Na porcijo (200 g) | ||
136 | kcal | 273,5 g |
maščobe: 4,1 g | 8,2 g | |
nasičene maščobne kisline: 1,8 g | 3,6 g | |
sladkor: 5,8 g | 11,5 g | |
sol: 0,1 g | 0,1 g | |
vlaknine: 2,0 g | 4,0 g | |
beljakovine: 6,7 g | 13,3 g | |
ogljikovi hidrati: 17,8 g | 35,66 g |