| Sestavine: | |
| 250 g |
prosene kaše |
| 600 ml | mleka |
| 500 g | jabolk |
| 250 g | skute |
| 3 | jajca |
| cimet | |
| Navodila za pripravo: | |
| 1 KORAK | Proseno kašo skuhamo na mleku. |
| 2 KORAK | Jabolka naribamo in posujemo s cimetom. |
| 3 KORAK | Jajca penasto zmešamo s skuto. |
| 4 KORAK | V pekač po dnu naložimo proseno kašo, čez razporedimo naribana jabolk in polijemo z mešanico skute in jajc. Pečemo 40 min na 180 °C. |
| Proseno kašo lahko nadomestimo z rižem ali ajdovo kašo. Primerno za zajtrk ali večerjo. | |
| Prehranski profil na 100 g obroka Na porcijo (200 g) | ||
| 136 | kcal | 273,5 g |
| maščobe: 4,1 g | 8,2 g | |
| nasičene maščobne kisline: 1,8 g | 3,6 g | |
| sladkor: 5,8 g | 11,5 g | |
| sol: 0,1 g | 0,1 g | |
| vlaknine: 2,0 g | 4,0 g | |
| beljakovine: 6,7 g | 13,3 g | |
| ogljikovi hidrati: 17,8 g | 35,66 g | |



