| Sestavine: | |
| 500 g | piščančja jetrca z želodčki |
| 2 | čebuli |
| česen (po okusu) | |
| 350 g | paradižnikove omake |
| 3-6 | lovorjevih listov |
| sol, poper, timijan (po okusu) | |
| 1/2 dcl | belega vina |
| 1 žlička | maščobe za pripravo |
| Navodila za pripravo: | |
| 1 KORAK | Na blagem ognju popražimo na lističe narezano čebulo. |
| 2 KORAK | Dodamo jetra (drobovino), vse začimbe razen čilija ter pražimo dokler tekočina ne izhlapi. |
| 3 KORAK | Dodamo vino, ko se pokuha, še paradižnikovo omako. |
| 4 KORAK | Ko se omaka lepo reducira, odstavimo z ognja in pustimo kakšnih 5 minut počivati. |
| 5 KORAK | Spasiramo do gladkega s paličnim mešalnikom. |
| 6 KORAK | Pašteto razdelimo v 3 čiste (pomite v pomivalnem storju na 60 stopinj Celzija) in suhe posodice. Hranimo v hladilniku na temperaturi, nižjo od 5 oC in porabimo v enem tednu. |
| Energijska vrednost celega obroka: | |
| Prehranski profil na 100 g obroka | |
| maščobe: | |
| nasičene maščobne kisline: | |
| sladkor: | |
| sol: | |
| vlaknine: | |



