Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Zajtrk

Domača jetrna pašteta

Sestavine: 
500 g     piščančja jetrca z želodčki
2      čebuli
    česen (po okusu)
350 g     paradižnikove omake
3-6     lovorjevih listov
    sol, poper, timijan (po okusu)
1/2 dcl     belega vina
1 žlička     maščobe za pripravo
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Na blagem ognju popražimo na lističe narezano čebulo.
2 KORAK   Dodamo jetra (drobovino), vse začimbe razen čilija ter pražimo dokler tekočina ne izhlapi.
3 KORAK   Dodamo vino, ko se pokuha, še paradižnikovo omako.
4 KORAK   Ko se omaka lepo reducira, odstavimo z ognja in pustimo kakšnih 5 minut počivati.
5 KORAK   Spasiramo do gladkega s paličnim mešalnikom.
6 KORAK   Pašteto razdelimo v 3 čiste (pomite v pomivalnem storju na 60 stopinj Celzija) in suhe posodice.   Hranimo v hladilniku na temperaturi, nižjo od 5 oC in porabimo v enem tednu.
   
Energijska vrednost celega obroka: 
Prehranski profil na 100 g obroka
rumena maščobe: 
rumena nasičene maščobne kisline: 
zelena1 sladkor: 
zelena1 sol: 
rumena vlaknine: