Sestavine: | |
500 g | piščančja jetrca z želodčki |
2 | čebuli |
česen (po okusu) | |
350 g | paradižnikove omake |
3-6 | lovorjevih listov |
sol, poper, timijan (po okusu) | |
1/2 dcl | belega vina |
1 žlička | maščobe za pripravo |
Navodila za pripravo: | |
1 KORAK | Na blagem ognju popražimo na lističe narezano čebulo. |
2 KORAK | Dodamo jetra (drobovino), vse začimbe razen čilija ter pražimo dokler tekočina ne izhlapi. |
3 KORAK | Dodamo vino, ko se pokuha, še paradižnikovo omako. |
4 KORAK | Ko se omaka lepo reducira, odstavimo z ognja in pustimo kakšnih 5 minut počivati. |
5 KORAK | Spasiramo do gladkega s paličnim mešalnikom. |
6 KORAK | Pašteto razdelimo v 3 čiste (pomite v pomivalnem storju na 60 stopinj Celzija) in suhe posodice. Hranimo v hladilniku na temperaturi, nižjo od 5 oC in porabimo v enem tednu. |
Energijska vrednost celega obroka: | |
Prehranski profil na 100 g obroka | |
maščobe: | |
nasičene maščobne kisline: | |
sladkor: | |
sol: | |
vlaknine: |