Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Prvi kolokviji na fakultetah so že za študenti. Ob tem kljub stiski s časom, ne pozabite na ustrezni prehrana, Ta vpliva na splošno zdravje in počutje, s tem pa se poveča tudi naša delovna storilnost in motivacija za učenje. Čeprav se študentje pogosto, tudi zaradi stiske s časom, prehranjujejo ne študentske bone, je priprava obroka doma lahko prijeten in koristen odklop.

Na ZPS so pripravili tri okusne in hranljive ideje za kosilo, malico ali večerjo s prijatelji. Da se tega podviga lahko lotijo tudi vsi titsti, ki niso vešči kuhe, so na ZPS skupaj z mladim kuharjem Tinom Hadžić Žoržem pripravili tri kratke video delavnice z recepti: piščančja stegna s paradižnikom in feta sirom ter pire krompirjem, enolončnico z lečo in špinačo ali testeninsko solato s pečeno zelenjavo. Tri okusne, malo drugačne recepte, ki bodo prijali poleti in pozimi najdete na povezavah in na infografiki spodaj.

mediji recepti tim

Video recept za piščančja stegna s paradižnikom in feta sirom ter pire krompirjem

Naučil se boš kako pravilno speči piščančja stegna, da bodo ostala slastno hrustljava in kako pripraviti najokusnejši pire krompir. Za prijetno popestritev pa bo poskrbel dodatek feta sira.

Oglej si video >

Video recept za enolončnico z lečo in špinačo

Vsaj 2-krat na teden naj bo »brezmesni dan«, a vseeno moraš poskrbeti za drug beljakovinski vir na tvojem krožniku. Privoščiš si lahko to okusno lečino enolončnico, pripraviš jo lahko vnaprej ali jo ješ še naslednji dan.

Oglej si video >

Video recept za testeninsko solato s pečeno zelenjavo

Ideja za hitro pripravljeno malico je vedno dobrodošla! Ker je ta testeninska solata še boljša hladna bo odlična za malico s seboj kadar med predavanji nimaš časa za drug topel obrok.

Oglej si video >