Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Najprej zavremo vodo (za vsakih 100 gramov špagetov potrebuje 1 liter vode), šele ko zavre, ji dodamo sol in žličko olja, nato pa v lonec stresemo špagete.

Počakamo nekaj časa, da se omehčajo in jih nato premešamo. Špagete kuhamo v odkritem loncu, pri čemer naj voda rahlo `brbota´; med kuhanjem jih nekajkrat premešamo. Med kuhanjem jih moramo večkrat poskusiti in preveriti, ali so že primerno mehki, hkrati pa dovolj čvrsti, torej `al dente´.

Špageti so kuhani, ko je pri prerezu vidna majhna bela pikica.

Kuhane špagete odcedimo (ne spiramo jih z vodo) ter jih, če jih serviramo na italijanski način, takoj zmešamo z omako in postrežemo na ogretih globokih krožnikih. Posujemo jih s sveže naribanim parmezanom. Po bontonu jemo špagete le z vilicami. Za konec pa še italijanski rek, ki pove vse o tem, koliko časa naj mine od takrat, ko so špageti kuhani, dokler jih ne začnemo jesti: "Špageti na mizi ne čakajo jedcev, temveč jedci čakajo na špagete."