Jutranja naglica je eden izmed glavnih razlogov za izpuščanje zajtrka. Pomanjkanje časa pa je pogosto tudi razlog, da malicamo pred računalniškimi ekrani, med pogovorom po telefonu pa tudi v avtomobilu in na cesti. Kot rešitev nam industrija ponuja mlečne rezine in v zadnjem letu tudi tako imenovane "kekse za zajtrk".
Pogled na hranilno tabelo mlečnih rezin in "keksov za zajtrk" pa razkrije, da je v njih veliko sladkorja, saj jim na prehranskem semaforju za njihovo vsebnost posveti rdeča luč. Vsebujejo tudi precej maščobe (rdeča ali oranžna luč).
Če podatke o vsebnosti sladkorja in maščobe v mlečnih rezinah in "keksih za zajtrk" primerjamo s tistimi za polnozrnati kruh/žemljico in koruzne kosmiče, ugotovimo, da mlečen rezine in piškoti vsebujejo mnogo več sladkorja in maščobe, kar zagotovo ni zaželeno z vidika zdravega zajtrka in malice.
Preberite tudi: