Prijavi se na študentski natečaj MOJA IZBIRA = VEŠ, KAJ JEŠ IZBIRA! Tema natečaja je razvoj izdelka, primernega za prodajo v prodajnih avtomatih. Prijaviš se lahko sam ali z ekipo somišljenikov z iste ali še bolje različnih fakultet.

Razvij izdelek po svojem okusu in morda ga boš lahko v prihodnje kupil tudi na prodajnem avtomatu na svoji fakulteti.
Časa za prvo fazo ni veliko. Tvojo prijavo pričakujemo do 1. 12. 2020. Srečno!

1. Pogoji za prijavitelja:

  • Študent univerzitetnega študija znanstvene in/ali komercialne smeri in/ali vpisan na višješolski izobraževalnih ustanovi na področju Slovenije;
  • Status študenta vsaj do konca šolskega leta 2020/2021;
  • Študenti, ki so na doktorskem študiju in/ali so starejši od 35 let ne morejo sodelovati na natečaju;
  • Prijavi se lahko posameznik ali ekipa največ petih študentov.

2. Izdelek mora biti:

  • Primeren za prehrano ljudi in namenjen končnemu potrošniku;
  • Primeren za prodajo v trgovinah in prodajnih avtomatih;
  • Energijsko in hranilno ustrezen za malico študenta;
  • Inovativen v vsaj enem elementu v primerjavi z obstoječimi izdelki na trgu (tehnologija, recept, embalaža, pakiranje,…);
  • Upoštevati mora vidik `eko-inovacije´, ki se nanaša na surovine (poreklo, ekološka pridelava, nizek ogljični odtis) in/ali embalažo (povratna, reciklirajoča) in/ali proizvodni proces (varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode idr.) in/ali distribucijo/logistiko (novi prodajni kanali, direktna prodaja);
  • Poseben zaradi svojih senzoričnih, prehranskih in drugih lastnosti;
  • Primeren za industrijsko proizvodnjo na proizvodni liniji v podjetju;
  • Skladen z veljavno zakonodajo;
  • Primeren za trženje oz. tržno zanimiv.
    (povzeto in dopolnjeno po pravilih za tekmovanje Ecotrophelia Slovenija, 2020)

3. Način prijave:
Prijavno dokumentacijo posredujte do 1. 12. 2020 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. s pripisom NATEČAJ MOJA IZBIRA = VEŠ, KAJ JEŠ IZBIRA!
Prijavna dokumentacija mora vsebovati:

  • Opis izdelka (ime, kategorija, splošen opis, inovativne lastnosti…) in utemeljitev, zakaj je izdelek primeren za ponudbo v prodajnih avtomatih;
  • Kratka predstavitev prijavitelja/ekipe, ki mora vsebovati tudi osebne podatke prijavitelja oziroma vodje ekipe in članov (ime in priimek, fakulteta - smer in letnik, datum rojstva, kontaktni podatki).

Celotna dokumentacija naj bo pripravljena na 2-3 straneh.

4. Izbor zmagovalca:
Izmed vseh prijavljenih na natečaj MOJA IZBIRA = VEŠ, KAJ JEŠ IZBIRA! bomo izbrali 3, ki se bodo predstavili s kratko online predstavitvijo ideje (5 min) pred komisijo v decembru 2020. Komisija bo izbrala enega zmagovalca/zmagovalno ekipo.

Za nadaljnje informacije in rezultate spremljajte: www.veskajjes.si, ter e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi.

5. Zmagovalec prejme:

  • Strokovno pomoč pri razvoju izdelka in pripravi dokumentov za prijavo na tekmovanje Ecotrophelia Slovenija 2021 (Več informacij)
  • Podporo pri oblikovanju izdelka, promociji, komunikaciji …;
  • Zakonodajno-pravna pomoč pri sestavi, označevanju, komuniciranju,…
  • Kritje stroškov razvoja izdelka v vrednosti do 500 €;
  • Podporo ponudnikov prodajnih avtomatov pri razvoju in oblikovanju izdelka primernega za avtomat.

Imaš vprašanje? Piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti