Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Voda je vir življenja. Na dan naj bi jo popili približno 1,5 L. Najboljša izbira za potešitev žeje pa je voda iz pitnika. Zakaj?

1. Ker je najbolj zdrava izbira.

Če ne piješ dovolj, lahko hitro postaneš utrujen, izgubiš koncentracijo, zaradi pomanjkanja vode pa imaš lahko tudi težave z glavobolom. Zato za potešitev žeje izberi vodo, saj ne vsebuje "skritih kalorij" in drugih dodatkov. Ker imamo v Sloveniji eno izmed najbolj kakovostnih pitnih vod v Evropi, je voda iz pitnika prava izbira.

2. Ker je praktično.

Pitniki ponujajo praktično rešitev za nemoten dostop do sveže vode. To je še posebej uporabno med dolgimi predavanji, seminarji ali študijskimi srečanji. Takrat ti namreč ni treba nositi težkih plastenk z vodo od doma, saj lahko vodo spiješ na pitniku oziroma svoj bidon napolniš, ko to potrebuješ.

3. Ker je prijazno do okolja.

Uporaba pitnikov prispeva k reševanju globalnega problema odpadne plastike. Ko izbereš vodo iz pipe namesto vode iz plastenke za enkratno uporabo, pripomoreš k zmanjšanju količine plastičnih odpadkov.

4. Ker s tem privarčuješ.

Namesto da vsak dan kupuješ drage pijače v plastenkah, raje izkoristi možnost dostopa do sveže vode prek pitnika, brez dodatnih stroškov. S tem pa lahko prihraniš svoj denar.

Voda iz pitnika NinaK

Da bi omogočili preprost dostop študentom do sveže pitne vode, se partnerji programa »Moja izbira = Veš, kaj ješ izbira! 2.0« (Zveza potrošnikov Slovenije, Fakulteta za zdravstvene vede UM in Nacionalni inštitut za javno zdravje) zavzemamo za namestitev pitnikov na fakultetah po vsej Sloveniji.

Preberite več >

ves kaj jes moja izbira partnerji