Študentje, ki spadajo med mlade odrasle se pogosto nezdravo prehranjujejo, predvsem sta problematična ritem prehranjevanj in število dnevnih obrokov.

Najpogosteje opuščajo zajtrk. Pri izbiri obroka običajno izberejo maščobno bogat obrok z malo zelenjave. Predvsem pa jim primanjkuje znanja o zdravem načinu prehranjevanja, kar bi jim olajšalo izbiro zdravih in uravnoteženih obrokov.

Pa imajo študentje sploh na razpolago zdrave izbire v avtomatih na fakultetah, pri prehranjevanju na bone? Kaj najpogosteje najdemo v avtomatih na fakultetah, kako se se odrezali izbrani obroki na testiranju vsebnosti transmaščobnih kislin in soli, kako mora biti sestavljen uravnotežen obrok, koliko študentov sploh zajtrkuje…

…te in številne druge aktivnosti, od natačaja `Večerja po moje´ do usposabljanja ambasadorjev zdravega načina prehranjevanja, potekajo v okviru projekta Študent - veš, kaj je (Študiram, hrano premišljeno izbiram), ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, izvaja pa ZPS v sodelovanju z Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija.

Rezultate izvednih pregledov vsebnosti avotmatov na izbranih fakultetah, rezultate testiranja izbranih subvencioniranih študentskih kosil na vsebnosti transmaščobnih kislin in soli, predstavitev aktivnosti, ki potekajo med mladimi oz. študenti, vam bomo predstavili na novinarski konferenci

v četrtek, 22. marca 2018, ob 10. uri,
na Gregorčičevi 7 (1. nadstropje - v prostorih Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija).

Vaši sogovorniki bodo:

• Dr. Katja Povhe Jemec, Ministrstvo za zdravje
  • Urška Erklavec, Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija
  • Marjana Peterman, Zveza potrošnikov Slovenije
  • Anja Zupan, Zveza potrošnikov Slovenije

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Anjo Geč (040 532 235, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..) ali na Jasmino Bevc Bahar (041 387 769, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Vljudno vabljeni!

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

Maščobe

Na. Mašč. Kisl.