Kako zdrava je hrana v prodajnih avtomatih? V službi preživimo kar tretjino svojega dneva, zato je to vprašanje kar pomembno. Kako zadovoljni ste s ponudbo v avtomatu na svojem delovnem mestu? Veseli bomo, če boste odgovorili na kratko anketo.

Anketa je na voljo tukaj >

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

Nezdrava prehrana na delovnem mestu je lahko vzrok zdravstvenih težav

Na delovnem mestu nas velika večina zaužije vsaj en obrok. Obrok, ki ga delavec zaužije v službi, je pogosto tudi njegov glavni dnevni obrok. Če ta ni zdrav in uravnotežen, je lahko eden od vzrokov za slabo počutje in storilnost.

Izbire, ki jih imamo zaposleni na razpolago, pa niso vedno ustrezne, prav zato aktivna delovna populacija glede prehranjevalnih navad sodi med ogrožene skupine prebivalcev. Neurejen ritem prehranjevanja in neustrezne izbire pomembno vplivajo na številne kronične nenalezljive bolezni sodobnega časa. Pogosto se ne zavedamo, da je tudi ko smo zdoma, pomembno kaj zaužijemo.

Zaposleni v nekaterih podjetjih imajo več, drugje manj možnosti. Podjetja lahko naredijo korak naprej in spodbudijo zaposlene k zdravim izbiram na delovnem mestu z (bolj) zdravo ponudbo.

Bolj zdrava ponudba v avtomatih je lahko prvi korak, če se nahaja tudi v prostorih vašega podjetja oz. skupnih prostorih večjega števila podjetij.

Anketa je na voljo tukaj >

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

Izvedli smo raziskavo o prodajnih avtomatih v javnih ustanovah

Prodajni avtomati predstavljajo še neizkoriščen potencial za spreminjanje prehranskih navad prebivalcev k bolj zdravim izbiram.

V sklopu raziskave Univerze v Mariboru, Fakultete za zdravstvene vede in Zveze potrošnikov Slovenije so bili popisani prodajni avtomati v 188 zdravstvenih in socialno varstvenih ustanovah ter izbranih fakultetah v vseh statistični regijah v Sloveniji in 5625 izdelkov.

Preberite več o raziskavi >

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti