Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Glavni obrok

Veganski špinačni quiche

Sestavine: 
Za testo : 
200 g   moke (riževe + ajdove)
100 g   masla alsan
žlička    soli
    mrzla voda
   
Za nadev: 
300g   mlade špinače
300g   tofuja (navadnega ali dimljenega)
skodelica  sojinega mleka
    sok polovice limone
žlička   omake
žlička   soli
žlička   karija v prahu
    malo kurkume
    poper
    česen in čebula v prahu
    kajenski poper
    paprika v prahu
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK

 

1 KORAK   V multipraktik daš moko in maslo, miksaš dokler ne nastane zmes podobna pesku. Dodajaš mrzlo vodo žlico po žlico dokler se testo ne poveže.
2 KORAK   Zaviješ v alufolijo in daš v hladilnik vsaj za pol ure. 
3 KORAK   Testo razvaljaš med dvema kosoma peki papirja, daš v pekač in robove porežeš z valjarjem. 
4 KORAK   Testo prebodeš z vilicami in zamrzneš za 30 minut. Pečico segreješ na 180ºC in testo pečeš 20 minut.
5 KORAK   V slanem kropu zblanširaš špinačo in jo dobro odcediš.
6 KORAK   V blenderju zmešaš vse ostale sestavine in mešaš dokler zmes ni kremasta. Okus surove zmesi nebo ravno dober, zato brez panike.
7 KORAK   V večji posodi z žlico zmešaš špinačo in tofu ter vse zliješ na testo. Pečeš pribljižno 30 minut na 180ºC.
8 KORAK   Ne pozabi na tekočino in dober tek!
   
Energijska vrednost celega obroka: 2088 kcal, 522 kcal/osebo
Prehranski profil na 100 g obroka
rumena maščobe: 13,1 g
rumena nasičene maščobne kisline:  3,4 g
zelena1 sladkor: 0,5 g
rumena sol: 0,4 g
rdeca1 vlaknine:  2,2 g