Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Glavni obrok

Polnjeni lignji s špinačo in krompirjem

Sestavine: 
Lignji   
3   veliki celi lignji
0,5   čebule
 3   stroki česna
 1   pest špinače
0,5    kosa kruha
 1   jajce
50   ml mleka
50   ml vina
   olje za peko
   sol in poper po okusu
   
Špinača  
100 g  zamrznjene špinače
100  ml mleka
1  strok česna
10 g  masla
  sol in poper po okusu
   
Krompir v ponvi  
3  manjši krompirji
0,5  čebule
   olje za peko
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Pol kosa kruha narežeš na koščke in ga preliješ z 50 ml mleka, da se kruh na poji z mlekom. 
2 KORAK   Lignje očistiš ter opereš, lovke lignjev pa sesekljaš. 
2 KORAK   V ponvi segreješ olje in na njem prepražiš polovico sesekljane čebule ter sesekljane 3 stroke česna.
3 KORAK   V ponev dodaš še sesekljane lovke lignjev, sesekljano pest špinače, posoliš ter popopraš in pražiš
  še nekaj minut. 
4 KORAK   Ko se mešanica ohladi ji dodaš še namočen in ožet kruh. Vse skupaj dobro pomešaj in pregneti
  ter dodaj razžvrkljano jajce. 
5 KORAK  Očiščene lignje nadevaš z nadevom in jih zapreš z zobotrebci. Na segretem olju v ponvi popeci
  lignje na obeh straneh. Ko se lignji obarvajo v zlato-rjavo barvo jih polij s 50 ml vina. Ko vino izpari, jim dolij še malo vode in jih pokuhaj 15-20 min. Vmes lignje obračaj, da bodo iz vseh strani lepo pečeni.
   
6 KORAK  V kozici segrej 100 ml mleka. Preden zavre, mu dodaj narezano špinačo in to segrevaj do vrenja.
  Ko zavre dodaj še sesekljan česen, sol in poper, 10 g masla ter kuhaj še 5 min na majhnem ognju.
   
7 KORAK  Polovico čebule sesekljaš in jo popražiš na olju v ponvi. 
8 KORAK  Krompir narežeš na enako velike kolobarje in jih popečeš na popraženi čebuli. 
9 KORAK  Krompir posoliš in popopraš ter ga zaliješ z 1-2 dcl vode. Pokritega kuhaš dokler voda ne izhlapi.
  Ko voda izhlapi, krompir še pečemo nekaj min v odkriti ponvi.
   
    Ne pozabite na pijačo (vodo) in dober tek!

 

  Prehranski profil na 100 g obroka: Na porcijo (za eno osebo) Na celoten  obrok
118,1 kcal 638,0 kcal 638,0 kcal
rumena maščobe: 5,0 g 26,8 g 26,8 g
rumena nasičene maščobne kisline: 1,9 g 10 g 10 g
zelena1 sladkor:  2,1 g 11,6 g 11,6 g
zelena1 sol: 0,3 g 1,8 g 1,8 g
  vlaknine: 1,6 g 8,4 g 8,4 g
  beljakovine: 4,2 g 22,7 g 22,7 g
  ogljikovi hidrati: 11,7 g 63,4 g 63,4 g