Zajtrk

Domača jetrna pašteta

Sestavine: 
500 g     piščančja jetrca z želodčki
2      čebuli
    česen (po okusu)
350 g     paradižnikove omake
3-6     lovorjevih listov
    sol, poper, timijan (po okusu)
1/2 dcl     belega vina
1 žlička     maščobe za pripravo
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Na blagem ognju popražimo na lističe narezano čebulo.
2 KORAK   Dodamo jetra (drobovino), vse začimbe razen čilija ter pražimo dokler tekočina ne izhlapi.
3 KORAK   Dodamo vino, ko se pokuha, še paradižnikovo omako.
4 KORAK   Ko se omaka lepo reducira, odstavimo z ognja in pustimo kakšnih 5 minut počivati.
5 KORAK   Spasiramo do gladkega s paličnim mešalnikom.
6 KORAK   Pašteto razdelimo v 3 čiste (pomite v pomivalnem storju na 60 stopinj Celzija) in suhe posodice.   Hranimo v hladilniku na temperaturi, nižjo od 5 oC in porabimo v enem tednu.
   
Energijska vrednost celega obroka: 
Prehranski profil na 100 g obroka
rumena maščobe: 
rumena nasičene maščobne kisline: 
zelena1 sladkor: 
zelena1 sol: 
rumena vlaknine: 
 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti