Zajtrk

Avokado in sir (ali tofu)

Sestavine: 
10 g   masla ali rastlinsko olje
 jajci
 avokado
60 g   naribanega sira Mozzarella ali druga vrsta sira ali tofu
pest   koruze (kuhana, v kozarcu)
po želji  črni poper, provansalska zelišča
    
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK  V ponvi stopimo maslo ali olje in dodamo jajca.
2 KORAK   Ko so jajca skoraj pečena, nanje položimo rezine avokada in na vrh še sir po želji. Seveda lahko uporabimo tudi tofu.
3 KORAK   Začinimo s črnim poprom in provansalskimi zelišči ter postrežemo.
    Začnimo svoj dan na najboljši način, z avokadom in sirom!

 

    Prehranski profil na 100 g obroka: Na celoten  obrok
  Energijska vrednost 201 kcal 858 kcal
rumena  maščobe 18,5 g 78,8 g
 rumena  nasičene maščobne kisline 4,5 g 19,3 g
zelena1  sladkor 0,6 g 2,5 g
rumena  sol 0,3 g 1,4 g
  prehranska vlaknina 3,1 g 13,1 g
  beljakovine 7,8 g 33,3 g
  ogljikovi hidrati 1,5 g 6,3 g

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti