Sestavine: 
2   veliki banani
1   skodelica mleka (240ml)
 1   jajce
  čajna žlica vanilijevega ekstrakta
 2   skodelici ovsenih kosmičev (450g)
    ščepec soli
    malo pecilnega praška
100 g   jedilne čokolade
   
 Navodila za pripravo: 
 1 KORAK   Banane zmečkamo, dodamo jajce, mleko in vanilijev ekstrakt.
2 KORAK   Zmešamo s mikserjem.
3 KORAK   Pečemo cca 30 min na 200 °C (odvisno od velikosti kock).
4 KORAK   Suho maso vmešamo v mešanico mokrih sestavin in miksamo dokler ne dobimo enakomerno goste mase. 
  Na koncu, lahko po želji dodamo manjše kose čokolade.
5 KORAK    V pekač za mafine damo kalupe za peko in vlijemo maso. Mase je za približno 10 mafinov.
    Postrežemo skupaj s kozarcem mleka. Prileže se kot lahka večerja ali pa kot zajtrk.

 

Prehranski profil na 100 g obroka:
291 kcal
rumena maščobe: 8,6 g
rumena nasičene maščobne kisline: 4,2 g
rumena sladkor:  10,5 g
zelena1 sol: 0,2 g
  vlaknine: 7,7 g
  beljakovine: 8,9 g
  ogljikovi hidrati: 20,2 g

 

 

Skrivaš v rokavu kakšen zdrav recept, ki bi ga delil z ostalimi? Objavi ga!

Vnesi svoj najljubši recept, da bodo tebi in ostalim obiskovalcem portala na voljo kadarkoli. Tvoja dobra volja se ti mogoče dobro povrne.

Vnesi nov recept

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti