Kaj si najraje pripraviš za zajtrk? Misliš, da imaš zmagovalni recept, ki bi ga morali poznati vsi študentje? Deli ga z nami in osvoji privlačne nagrade!

Kako lahko sodeluješ? Pošlji nam fotografijo svojega zajtrka ali videoposnetek, kako ga pripraviš, in ga na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . V zadevo prosim napiši Natečaj zajtrk in ime tvojega recepta!

Poleg fotografije ali videoposnetka za sodelovanje potrebujemo tudi recept! Zajtrk naj:

  • bo sestavljen iz lokalno dostopnih sestavin,
  • naj ne vsebuje preveč soli, nasičenih maščob in dodanega sladkorja,
  • ima krajši rok priprave (torej manj od 30 minut).

 

Do kdaj imaš čas? Rok za prijavo je 30. 11. 2018 .

 

Kako bodo prispevki ocenjeni? Vse prispele fotografije in videoposnetki bodo ocenjeni glede na kreativnost, vizualni izgled in seveda, kako zdrav je obrok.

 

Kakšne so nagrade?
1. nagrada : SelectBox darilni paket Miza za 2 osebi (vsebuje darilni bon za kosilo ali večerjo s tremi ali več hodi priznanih kuharjev na več kot 120 lokacijah po Sloveniji)
2. nagrada : Rolling stones posodica za zajtrk (Polonapolona)
3. nagrada: Flaška za vodo DOPPER 450 ml
4. do 10. nagrada : Manjše praktične nagrade

 

Potrebuješ dodatne informacije ali nekaj navdiha o zdravi prehrani, sestavinah in receptih? Poišči nas na Instagram profilu ali prebrskaj VešKajJeš spletno stran.

 

Natečaj "Moj najljubši zajtrk" je del projekta "Študent – veš, kaj ješ", ki ga financira Ministrstvo za zdravje, izvaja pa Zveza potrošnikov Slovenije v sodelovanju z Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija .

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti