Prepiši črtno kodo na izdelku in pridobi koristne informacije o njegovi sestavi.

Za vse, ki želijo o živilih izvedeti več. 

Semafor potrošnikom bistveno olajša razumevanje
Vrednotenje industrijskih, predpakiranih prehranskih izdelkov in pijač s "semaforjem" je prva uvedla britanska Food Standard Agency. Ugotovili so, da je za potrošnike takšen prikaz vsebnosti sladkorja, maščobe in soli v izdelku najprimernejša in najenostavnejša oblika informacije.

Svetovna potrošniška organizacija je pred leti opravila raziskavo o tem, kako dobro znamo na podlagi informacij na embalaži oceniti prehranski vidik živila. V anketi so sodelovali tudi obiskovalci naše spletne strani: odgovori 925 slovenskih potrošnikov so pokazali, da je brez branja označb le 35 % pravilno odgovorilo na vprašanja glede vsebnosti soli, sladkorja, maščob in nasičenih maščob, ob branju označb s prehranskim semaforjem, pa kar 85 %.

vkjfavPreverite prehranski profil za več kot 1500 živil in pijač.

Če izdelka za katerega želite preveriti prehranski profil še ni v bazi, pa lahko preverite kakšne luči se bodo zasvetile ob tem živilu ali pijači. Na spletni strani vnesite podatke o vsebnosti sladkorja, soli in maščobe v živilu ali pijači in v obliki semaforja boste dobili informacijo, kam sodi živilo po teh vrednostih s prehranskega vidika: v zeleno, oranžno ali rdečo, oz. katere sestavine je morda preveč, da bi sodilo v vsakodnevno prehrano.

Potrošnik - potrošniku
Spletna stran je narejena tako, da lahko pri širjenju baze živil in pijač sodelujete tudi vi. Kako? V bazo izdelkov preprosto vnesete "vaš" izdelek skupaj s fotografijo in v nekaj dneh ga bomo pridružili drugim objavljenim živilom v bazi. Tako boste prav vi tudi drugim obiskovalcem spletnega mesta zagotovili še boljšo obveščenost o prehranskih profilih živil in pijač, ki so naprodaj v naših trgovinah.

vkjfavVabimo vas, da v bazo živil prispevate tudi "svoj" izdelek.