Zmagovalni razred si lahko pribori enodnevni kuharski tečaj pri priznanem slovenskem kuharju Primožu Dolničarju. Mentorju zmagovalnega razreda pa podarimo še enoletno naročnino na revijo Zveze potrošnikov Slovenije ZPStest. 

 

Ker nas k izbiri živil (pre)pogosto pritegnejo privlačna embalaža in zveneče obljube, želimo v okviru projekta Inovativne rešitve za informirane rešitve pomen branja deklaracij na živilih prenesti tudi med dijake. Dolgočasno za marsikoga, a zagotovo koristno. 

 

Želeli, da dijaki za zabaven način spoznajo, kakšen je prehranski profil živil, po katerih pogosto posegajo sami ali v njihovi družini.

 

Razred, ki bo v bazo VešKajJeš prispeval največ novih živil, bo nagrajen z enodnevnim kuharskim tečajem pri kuharju Primožu Dolničarju. Združili bomo zabavno s koristnim.

Zveni vpis v bazo živil zapleteno? Pa ni!
1. Naredite nabor živil, ki bi jih vpisali v bazo živil na www.veskajjes.si
2. Preverite, če so predlagana živila že v bazi.
3. Niso. Prepišite zahtevane podate z izbranih živil in dodajte fotografije.
4. Več živil boste dodali v bazo, več možnosti je za zmago.
5. Preverite Pogoje sodelovanja.

 

Do kdaj?
Zadnji dan za sodelovanje je 10.4.2019.

 

Še kaj?
V polje `Vaše ime´ NE POZABITE pripisati razred in naziv srednje šole. In potem?

Držite pesti, da bo nagrada vaša! 😊 A pomembno je, da boste ob tem spoznali, da privlačna embalaža ali navedba `light´ niso garancija za zdrav izdelek.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

SrednjeSole

 

 

 

Preveri prehranski profil

Z embalaže prepiši hranilne vrednosti izdelka in preveri, ali mu zasveti rdeča, rumena ali zelena luč. Vnesi vrednosti na 100 g ali 100 ml izdelka.

Vsebnost je primerna zdravemu prehranjevanju! Super izbira!
Vsebnost je rahlo nad mejo zdravega. Ne pretiravaj s količino!
x Vsebnost ni najboljša! Tega izdelka zaužij čim manj in ne pogosto.

 

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Preh. vlaknine

g

Maščobe

g

Na. Mašč. Kisl.

g

SLADKOR

g

SOL

g

Tabela vsebnosti

HRANA
(g na 100 g)
x
Maščobe 3 g 3 - 20 g 20 g
Nasičene mašč. kisl. 1 g 1 - 5 g 5 g
Sladkor 5 g 5 - 15 g 15 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g
Prehranske vlaknine 6 g 3 - 6 g 3 g

 

       
PIJAČA (g na 100 ml) x
Maščobe 1,5 g 1,5 - 10 g 10 g
Nasičene mašč. kisl. 0,75 g 0,75 - 2,5 g 2,5 g
Sladkor 2,5 g 2,5 - 6,3 g 6,3 g
Sol 0,3 g 0,3 - 1,5 g 1,5 g

Tabela vsebnosti

Tabela vsebnosti