Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru projektov

  • Študent – veš kaj ješ: študiram, hrano premišljeno izbiram, 2017 - 2019
  • Podpora pri spremljanju in vrednotenju podatkov o sestavi živil kot orodje za spodbujanje zdravih odločitev, 2017 - 2019
  • Nacionalni program DOBER TEK Slovenija, zdravo uživaj & več gibaj, 2016-2017

Ministrstvo za zdravje je tudi v minulih letih sofinanciralo pripravo vsebin in spletne strani Veš, kaj ješ v okviru projektov

  • Študent – veš, kaj ješ? Pregled ponudbe prodajnih avtomatov in prehranjevalnih navad študentov, 2015 - 2016
  • Inovativne rešitve za boljše odločitve: Veš kaj ješ in piješ!”, 2013 – 2014
  • Veš kaj piješ?, 2011 - 2012

Vnesite novo živilo ali pijačo

Vnos

Prižgite semafor

Vnesite vrednosti v gramih na 100 g ali 100 ml izdelka. Ob vsaki vrednosti se ob vnosu prižge odgovarjajoča luč.

Maščobe
Sol
Sladkor
Natrij
Nasičene maščobne kisline
Prehranske vlaknine

Tabela vsebnosti

HRANA (g na 100 g) dobro srednje slabo
Maščobe do 3 3 - 20 nad 20
Nasičene mašč. kisl. do 1 1 - 5 nad 5
Sladkor do 5 5 - 15 nad 15
Sol do 0,3 0,3 - 1,5 nad 1,5
Prehranske vlaknine nad 6 3 - 6 do 3
       
PIJAČA (g na 100 ml) dobro srednje slabo
Maščobe do 1,5 1,5 - 10 nad 10
Nasičene mašč. kisl. do 0,75 0,75 - 2,5 nad 2,5
Sladkor do 2,5 2,5 - 6,3 nad 6,3
Sol do 0,3 0,3 - 1,5 nad 1,5